חברה והשקפה

שאלה חשובה בנוגע להפצת העלונים. תודה מראש!

  • כ"ט ניסן התשע"ט

שאלה

שלום ושבוע טוב!
רציתי לברר,
אנחנו מפיצים את העלון של שבת,
וכבר כמה זמן שאני רוצה לשאול אם זה מותר להניח את העלון שהוא עצמו טעון גניזה באזורים שאני לא בטוחה שידעו לגנוז אותו.
ראיתי שהציעו להניח במאפיה מכולת וכו'
אני מניחה רק בביה"כ כי אני חוששת שבכל מקום אחר לא יגנזו את זה ואני לא רוצה להכשיל את הציבור הרי המטרה היא הפוכה.
אשמח לדעת תורה בנושא, כדי שאדע להפיץ נכון.
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

המקום הראשון והמתאים הוא בית הכנסת.

במקרה שאין צורך להניח בבית הכנסת, ניתן להניח במקום אחר ואין לחשוש שמא לא יגנזו.