חברה והשקפה

חרדים והחלל החיצון

  • י"ח ניסן התשע"ט

שאלה

יש לי 2 שאלות שאני מאוד רוצה שתענו לי עליהם:
1. בקשר לחינוך החרדי, אני מבין למה הכנסת לימודי חול בישיבות ובתלמודי התורה גורם נזק גדול להתפתחות של הילד בתורה ויראת שמיים ואפשר לראות בחינוך הדתי לאומי את הנזקים האלה, ואני גם קורבן של העניין הזה לצערי, אבל למה אי אפשר להכניס בתלמודי תורה כשהילדים עוד קטנים לפחות חשבון בסיסי ואולי קצת אנגלית?
זה וודאי לא עושה נזק וזה גם דבר מאוד נצרך לחיים...
לא נראה לי הגיוני שכל הורה צריך להביא מורה פרטי ללמד את הילד חשבון בסיסי, ועוד יותר לא הגיוני שבחור בן 16 לא ידע כפל, חילוק, אחוזים, שזה מאוד נצרך בשבילו וזה יכול להעשות על ידי תלמודי התורה אז למה לא? (אני לא מדבר על המוסדות של תנועת ש"ס)
2. לפעמים הרבה אנשים שהם בספקות באמונה שואלים שאלה בקשר לחלל ואומרים משו כמו: "אומרים שכל דבר מוגבל יש לו מגביל וכל מסדר יש לו מסדר (אומרים זאת בתור הוכחה לקב"ה) אז אם כך, החלל הוא לא מוגבל והוא אין סופי... אז זה אומר שאין לו מגביל, איך זה מסתדר?"
מה עונים לאנשים האלה?
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

1. בכל תלמודי התורה לומדים חשבון ואנגלית בסיסית מינימלית. כך היה בזמנים שנאי למדתי בתלמוד תורה וכך זה עד היום.

2. https://www.hidabroot.org/question/18745

בהצלחה,