אמונה

בטחון עצמי מול בטחון בשם

  • י"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב וחג פסח שמחח,
האם עצם העובדה שאדם מאמין בעצמו, סותרת את זה שבורא עולם בעצם אחראי על הכל..?
מה האיזון הנכון?
כשאדם מאמין בעצמו כביכול זה נשמע "כוחי ועוצם ידי"
אבל מצד שני אדם כן צריך להאמין בעצמו שהוא יכול
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

התורה משיבה על שאלתך.

רוב האנשים זוכרים את הפסוק "ואמרת בלבבך כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה" (דברים ח, יז), אך אינם זוכרים את הפסוק הבא:

" וזכרת את ה' אלוהיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל למען הקים את בריתו אשר נשבע לאבותיך כיום הזה".

כלומר, הגאווה נובעת משכחת ה'. אך זו אינה גאווה במידה שאדם יודע שהקב"ה לבדו נותן לנו את הכוח לעשות חיל, ובלעדיו לא היינו מצליחים. ה' יתברך ממית ומחיה, מוחץ ומרפא, וכולנו שליחיו. על כן, האמן שהקב"ה נותן לך כוח לעשות חיל, בטח בו, ומתוך הביטחון בו התחזק ואמץ

בברכה,

דניאל בלס