אמונה

בעיות באמונה

  • ט"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
יש לי כמה נושאים לא פטורים שאני מקווה למצוא תשובה כאן....
כמעט מאז שאני זוכרת את עצמי חקרתי.
רציתי לאמת את בורא עולם בשכל שלי ולעבוד אותו כי אני מצאתי אותו ולא כי ככה אמרו לי שצריך לעשות....
התחלתי בחקירה שכלית וזה הפעים אותי אבל זה לא נגע בנשמה שלי במבחן הזמן כשניסיתי להזכיר לעצמי את התופעות טבע הארכיאולוגיה היה לי קשה להתחבר
ואז ניסיתי את האמונה הפשוטה להעמיק במקורות בלי יותר מדי חשבון וכשזה בא בצורה הנכונה זה נגע בי ונהנתי מכל רגע...
אבל המחשבה שאני הולכת כמו צאן הפריעה לי ועדיין מפריעה לי ולא מאפשרת לי להתעלם מהתחושה הזאת אני מרגישה תקועה ולא יודעת איך להתחבר לאלוקים ולדעת אותו בכל רגע ורגע
שהוא פשוט יהיה חלק מהחיים שלי
אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה ניסיתי בכל דרך שאני מכירה וזה בכלזאת לא עוזר
אמונה פשוטה-כיף להעמיק אבל לא תופס אצלי כי אין בסיס יציב של ידיעת ה'
חקירה-מרגש ומפעים אותי אבל בסופו של דבר זה לא יציב ,לא הצלחתי למצוא משהוא שיגע לי בנשמה באופן כזה שיהיה לי שקוף כקריסטל
אשמח בלי סוף להכוונה, אני פשוט מרגישה אובדת עצות אני רוצה להיות קרובה לבורא עולם אבל אני צריכה להתחבר אליו (ולא דרך חיבור של אנשים אחרים...)
תודה רבה מראש מקווה לתשובה מהירה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בבקשה חפשי בגוגל את החוברת "שיחה גורלית", וקראי אותה. זו חוברת שמתארת דו-שיח דמיוני עם בורא עולם לאחר המוות על השאלות החשובות ביותר, ובצורה פשוטה. טוב תעשי אם תסכמי את החוברת לעצמך - השאלות והתשובות, ואז יהיה לך מהלך חזק ובהיר באמונה. נא שלחי לנו כל שאלה שתהיה לך לאחר מכן.

בתורה נאמר, וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים. הכרת מציאותו של ה' היא ידיעה, אך לאחר הידיעה מגיע עבודת הלב, המתבטאת על ידי ספרי המוסר, בעבודה יום-יומית. לשם כך חשוב שתצטרפי לשיעורי תורה לנשים, וכן תצפי בקביעות בהרצאות שבאתר/ערוץ הידברות, אמליץ לך במיוחד על הרצאותיו של הרב זמיר כהן והרב יגאל כהן שמדברים על אמונה וביטחון בחיי היום יום.

החיבור לקב"ה צריך ואמור להעשות על ידי שליחים - אנשים אחרים שהשיגו מדרגה גבוהה מאתנו, כפי שמצווה ה': "ועשית ככל אשר יורוך", לשם כך שלח לנו נביאים וחכמים בכל דור ודור להדריכנו, שיהיה החבל המקשר אליו כפי יכולתנו. לכן ה' שלח את משה רבנו, "כי לא יראני האדם וחי", מטרתנו ללמוד מהחכמים שאתנו, ולהיות בעצמנו חבל מקשר לרחוקים מאתנו.

הנה קו הטלפון של הידברות למתחזקים ומתחזקות: 073-2221230

בברכה והצלחה,

דניאל בלס