אמונה

ראיה, שמיעה

  • י"ג ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב,
איך להוכיח שאלוקים רואה, שומע וכו'?
תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אומר דוד המלך (תהילים צד): "בינו בערים בעם, וכסילים מתי תשכילו, הנוטע אוזן הלא ישמע? אם יצר עין הלא יביט? היוסר גויים הלא יוכיח? המלמד לאדם דעת, ה' יודע מחשבות אדם...".

מי שברא את העיניים באדם, ודאי מסוגל לראות, גם אם לא באמצעות עיניים.

מי שברא אוזניים באדם, ודאי מסוגל לשמוע, גם אם לא באמצעות אוזניים.

מי ששופט את העולם ויוצר בו ייסורים, ודאי שיש לו מחשבה וכוונה בעולם.

מי שנתן לאדם את היכולת הלוגית להבין את העולם ואת קיומו, ודאי ובוודאי שהוא מבין ויודע את האדם.

המדע הוכיח שאפילו ברגע זה קיימת חוקיות בטבע, שבלעדיה היה היקום חוזר לתוהו ובוהו. אך אין כל סיבה רציונלית שתחייב את פעילותם התמידית של חוקי הטבע, מכאן מוכח שישנה שליטה אלוקית על היקום אפילו ברגע זה, השולט בחוקים ומחייה אותם בבחינת "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית". בלעדי השגחתו התמידית, לא היה דבר שיחייב את המשך הקיום והחוקיות שיש בעולם, והיקום פשוט היה חוזר לתוהו ובוהו, כפי שלהבדיל, תוכנה במחשב לא תמשיך לפעול ללא שיש אספקת חשמל קבועה.

אנו רואים שהטבע מתוכנן: אטומים, מולקולות, מחזור המים, האוזון, החמצן ועוד, הם כולם מערכות מורכבות ביותר מכל בחינה מתמטית. החוכמה שהתגלתה בטבע הינה עובדה מדעית שלא ניתנת להכחשה, וזוהי הוכחה לוגית לכך שקיים בורא אינטליגנטי אשר תכנן כל זאת, כי לא תיתכן חוכמה בלי חכם.

אלוקים ברא את העולם בחוכמה, הוא ברא את המוח, את השמיעה, את הראייה, והוא שולט בעולמו בכל רגע, לכן אנו יודעים שאיננו מוגבל - ודאי איננו עיוור ואיננו חירש - מעצם היותו מציאות האינסוף הנצחי, היודע הכול.

חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ועיין בחוברת דו-שיח על נושאים אלה.

בברכה,

דניאל בלס