זוגיות

נישואים באיסור

  • י"ב ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב
עשיתי מעשה חמור ביותר לפני קצת יותר משבע שנים בגדתי בבעלי..
התגרשתי ממנו לאחר מס חודשים.. ונישאתי לאותו בחור שהייתי איתו..
יש לי בת אחת מהנישואים השניים ובת גדולה מהנישואים לבעלי הראשון. הרב שחיתן אותנו לא ידע על מה שהיה ורוצה רק לציין שהבת מהנישואים האלה נולדה כשנה לאחר שהתגרשתי מבעלי הראשון..
לאחרונה התחלתי לשמור שבת ולהתחזק..
אין צורך להזכיר שבין בן זוגי וביני אין שלום בית אין ברכה.. לא יכולה להסתכל עליו כשהוא מגיע.. כבר מספר שנים לא ישנים יחד..
הבנתי שאלו נישואים באיסור..
הלכתי לבית הדין והתייעצתי עם דיין.. הוא אמר שאם יש בינננו אהבה ניתן למצוא פיתרון הילכתי לנישואין האלה..
אני לא יודעת מה לעשות.. רוצה רק לגדל את ילדיי בשקט ושלווה .. הלב לא נותן לי מנוח..
אשמח לעצה והכוונה

תשובה

שלום וברכה

אכן מדובר בחיי איסור.  אם דיין ירא שמים ימצא לכם פיתרון הלכתי הרי שיהיה מצוה גדולה לעשות שלום בית בינים. אבל האמת היא שאני לא כל כך מאמין שניתן למצוא פיתרון הלכתי ראוי לבעיה.