מותר לעשות המתת חסד לבעלי חיים?

  • י' ניסן התשע"ט

שאלה

יש לי כלבה מבוגרת שחולה מאד וסובלת מצד אחד רציתי להרדימה עקב צער בעלי חיים שלא תסבול, מצד שני אני לא יכול ליטול חיים (חוץ מהשם) מה ההלכה בנושא. תודה!

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: מובא בספר דינים והנהגות חלק ב' (עמוד מ סעיף ד) שאחד מבני ביתו של החזון איש זצ"ל שאלו על זבוב שהיה מפרפר, והשיב: שיש לגמור מיתתו (למנוע צערו). וכן העלה בשו"ת ושב ורפא חלק ג' (סימן רנז) שמותר ומצווה להרוג בעל חיים פצוע כדי למעט בצערו, ושכן הסכימו עמו הגר"מ יוסט זצ"ל ויבדל לחיים הגר"מ שטרנבוך. וכ"כ בספר נשמת אברהם חלק ב' (סימן כח אות ב) וחלק ג' (סימן ה אות כ). וכן פסק בשו"ת אשר חנן חלק ח' (סימן יח).

בברכה,

הלל מאירס