האם אדם שמתקשר בעזרת שפת הסימנים יכול לידור נדר/להישבע?

  • ט' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב!
אני מקווה שאני לא מכלה את זמנו לשווא כיוון שזו שאלה יחסית שולית ואולי יש עומס בזמן של פסח...
אני יודע שעל מנת שנדר יחשב נדר, על הנדר להיות מבוטא בשפתיים והלב צריך להיות שלם בזה.
אבל שפת סימנים אינה הוצאה בפה, ומצד שני זוהי צורת התקשורת שהוא כן יכול לפעול איתה בנוח...
אשמח לתשובה כשיהיה זמן בעזרת השם (: תודות מראש

תשובה

שלום רב,

יש שכתבו שאילם יכול להישבע על ידי הרכנת הראש, באופן ששומע את נוסח השבועה שאומרים לפניו והוא מרכין בראשו על כך.

מקורות: שו"ת שבות יעקב חלק א' (סימן קנו) ושו"ת שמחת יום טוב (סימן נח).

בברכה,

הלל מאירס