שו"ת פסח

הלכות של פסח

  • ו' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
1. האם אני יכולה לבצע בדיקת חמץ לבדי(אני פרודה וגרה עם ההורים וההורים לא ממש מבינים הלכות)?
2. מתי מבצעים בדיקת חמץ? לאחר שנכשיר את הבית בלילה לפני החג? ואיך עושים זאת?
3. ביעור חמץ- מתי עושים? הבנתי שעושים ביום שמתחיל החג. אני מאשקלון. האם אני יכולה לעשות לבדי? האם יש ברכה שצריך לברך בזמן ביעור חמץ? האם אפשר לעשות ביעור חמץ ב6 בבוקר? כי ב19.4 אני עובדת מ8 עד 1ורוצה להספיק לבצע ביעור חמץ.
4. האם צריך לבצע עירוב תבשילין לפני החג? ואיך עושים זאת ולמה.
5. האם יש דברים נוספים הכרחיים לקראת החג פסח (בדיקת חמץ, ביעור חמץ, מכירת חמץ, עירוב תבשילין)?
5. האם להדליק נרות שבת ובנוסף נר 24 שעות לפני החג? ואיזה ברכה לברך.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. מצוה גגולה שתעשי זאת.

2. בתחילת הלילה של יום חמישי שבוע הבא לאחר ניקיון של הבית.

3. ביום שישי בבוקר. מברכים לפני הבדיקה וזה חל גם על השריפה שלאחר מכן.

אין כל בעיה לבער את החמץ ב6 בבוקר.

4. אין צורך בחג הראשון רק לפני חג של שביעי של פסח יש לעשות עירוב תבשילין כדי שיהיה מותר לבשל מיום שישי לשבת.

5. די בנרות שבת.

לפני שביעי של פסח יש להדליק נר של 24 שעות שתוכלי להדליק את נרות שבת ביום שישי לפני כניסת השבת.