שבת

מותר להדליק מנורת לדים בשינוי כדי לאכול סעודת שבת באור?

  • כ"ח אדר ב' התשע"ט

שאלה

אדם שהילד שלו כיבה את החשמל בליל שבת ורוצה לקיים סעודת מצווה, ויש לו מנורות בבית שהם לדים שהדלקתם הם מדרבנן, האם מותר לו להדליק בשינוי, ואז יוצא שבות דשבות על ידי ישראל במקום מצווה??

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אין להתיר זאת.

מקורות: הנה ידוע שנחלקו גדולי האחרונים אם יש להתיר שבות דשבות על ידי ישראל במקום מצווה, עיין מה שהביא בזה בספר הליכות עולם חלק ג' (עמודים קפז-קפט) ובספר טבעת המלך על הרמב"ם (עמודים קיט-קכ), אולם לכל הדעות אין להקל בהדלקת חשמל על כל סוגיו גם בשינוי, ואפילו בצורך וצער גדול, כי הוא "זילותא דשבתא". וכ"כ בספר הליכות שבת חלק א' (עמודים רל-רלא).

בברכה,

הלל מאירס