נשים

הבת שלי בת 6 האם מותר לי לקלח אותה?

  • כ"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

אפשר לפרסם את השאלה רק אם זה מתאים...
השאלה שלי היא הבת שלי בת 6 רציתי לדעת עד איזה גיל אפשר לעזור לה להתקלח או בכלל מתי כבר לא נכון או אסור לי?
בתודה רבה מראש!!! וגם על כל השאלות שאני מאוד נהנה ומחכים מהן!

תשובה

שלום רב,

מותר לאב לקלח את בתו כל עוד היא קטנה שלא מסוגלת להתקלח לבד, אולם ברגע שהיא מסוגלת להתקלח בכוחות עצמה יש להימנע מכך משום חינוך וצניעות.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן עג סעיף ד) ואבן העזר (סימן כא סעיף ז), ובמה שכתבו בנידון זה בספר מעין אומר חלק י"ב (פרק ב סימן סד) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, ובספר שלחן ערוך המקוצר חלק ו' (עמודים שיב-שיד) ובשו"ת אשר חנן חלק ח' (סימן קלה).

בברכה,

הלל מאירס