אמונה

בא לקיים מצווה ומקבל כוויה

  • כ"ה אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
ראיתי הרבה הרצאות בהידברות והתחזקתי..התקרבתי..מאוד נהנתי..אני מדבר בלשון עבר בכוונה:
ידוע שאין מקרה בעולם נכון? הכל מכוון מלמעלה בהשגחה פרטית עם דיוק כירורגי...
שמעתי שיעור תורה של רב כלשהו..לא חשוב שמות..ובמקום התרוממות יצאתי משם עם כוויה בנפש וחוסר רצון מוחלט להתקדם עוד..לא יודע, השפיע עלי ממש ממש לא טוב..אותו רב דרך אגב גם יוצא על כולם כולל ארגון הידברות ובתור אחד שמחפש רק אמת - נהיה לי קשה לשמוע דברים מהידברות בגלל לשון הרע שנפתחה עליכם (כמה כוח יש למילים אה?).
השאלה שלי היא אם הכל מכוון מלמעלה...האם גם עצירת ההתקדמות שלי מכוונת? כי אחרי הכל באתי לעשות מצווה - לשמוע שיעור תורה..
זה לא שהלכתי למקום של טומאה והתרחקתי.."התרחק מין הכיעור ומין הדומה לו"
הכוונה שלי הייתה נטו תמימה וטובה..ורק יצא שזה הרחיק אותי...
יש מצב שבכוונה בורא עולם הפגיש אותי איתו כדי לעצור אותי מלהתקדם? הרי בורא עולם ידע מראש איך זה ישפיע עלי, ובכל זאת עשה את זה למרות שכל הכוונה שלי הייתה לשמוע שיעור תורה..
תודה רבה לכם..!

תשובה

שלום וברכה,

מצער מאוד לקרוא זאת.

כשהנך שומע לשון הרע - עליך להתרחק מהמלעיזים. הרי גדולי ישראל תומכים בארגון הידברות:

https://www.hidabroot.org/article/1120756

ראה מכתב גדולי ישראל שליט"א מכל העדות והחוגים. הידברות זכתה לתמיכה ןקריאת קודש משותפת של שלושת מועצות גדולי התורה, בה נכתב: הידברות מקרב מאות אלפי נשמות אחינו בני ישראל לאביהם שבשמיים, ע"י רבנים ומרצים יראי ה'.

ראה גם - "הרב זמיר כהן מגיב לקומץ המתנגדים"

https://www.hidabroot.org/article/1120755

ודאי שהכול משמים, שהרי לא היתה לך כל כוונה רעה חלילה. אלו נסיונות הדור.

אך כעת כשיש לך את הידע וזכית - עליך לבחור להתחזק שוב בעזרת השם, ותזכה למים חיים.

עלה והצלח!

בברכה,

דניאל בלס