שבת

אין תשובה ללא ייסורים?

  • כ"ד אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב,
אדם עשה תשובה ע״פ כל שלבי התשובה הידועים ועזב חטא מסויים.
ידוע שהייסורים ממרקים העוונות ומכפרים.
שנים עברו ואותו אדם מתחזק במצוות ומשתדל ללכת לשיעורי תורה מדי יום, אך לא קיבל ייסורים כלל.
האם ניתן להסיק מכך שטרם כופר לאותו אדם על העוון שבעקבותיו עשה תשובה?
כלומר, למעשה לאחר התשובה נוצרה ציפיה לקבלת ייסורים, שהרי ידוע המשפט שאין תשובה ללא ייסורים, אך אם הייסורים לא מגיעים, מה לגבי הכפרה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יתכן בהחלט שתשובתו התקבלה בשלימות

הייסורים נמנעים על ידי תשובה מאהבה או על ידי שמירת שבת כראוי בדיקדוק רב.

הסר דאגה מליבך והמשך ללכת בדרך הטובה ובעז"ה שתזכה לכל הישועות מהרה.

בברכה,

בימי