חברה והשקפה

עולם רוחני ועולם גשמי

  • י"ט אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
אילו הוכחות יש לעולם הבא?

ומישהו ראה ברש"י הראשון בבראשית, שהבריאה הייתה בריאה רוחנית, ואנחנו יודעים שהייתה השתלשלות עולמות עד העולם החומרי, ומישהו שאל אותי, באיזה שלב הגענו לעולם החומרי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אם לא היתה לאדם נשמה, אז לא היה אף אחד בתוך המוח שמרגיש רגשות וחווה חוויות. מכונות כמובן לא מרגישות כאב ולא רגשות. הן רק מגיבות לפי התוכנה שטבועה בהן להישרדותן. אילו האדם היה רק רובוט חסר נשמה, הוא לא מרגיש וחווה, אלא פשוט פועל כמו חרק ללא תודעה ובחירה חופשית.

גוף בשר איננו רואה או שומע. בשר הוא רק בשר, מכונה שאינה מבינה דבר, ולא רואה דבר, אלא רק מתפקדת על פי הפקודות והטבע המוטבע בה.

אנו ברגע זה נשמות בתוך גוף, ורק מסיבה זו בכוחנו לראות ולשמוע את מה שהגוף משדר לנו.

אך הגוף עצמו איננו רואה או שומע או מרגיש, אלא הנשמה שבתוך הגוף שהיא שרואה ומרגישה, והיא משתמשת בגוף כנהג בתוך רכב.

כשם שנהג יכול לעזוב את הרכב, ולהמשיך לראות וללכת ללא הרכב, כך גם הנשמה מסוגלת לעזוב את הגוף, ולראות ללא הגוף ולנוע ללא גוף.

סמים ואלכוהול יכולים לפגוע בבחירה של הנשמה בתוך המוח כשם שרכב שמאבד את הבלמים יפגע בנהיגה של הנהג. המוח הוא כלי, ואם אינו עובד כשורה, הנשמה מתקשה להשתמש בו.

הנשמה היא התודעה הפנימית (האני) שמניע את הגוף כמו נהג ברכב. הנה הוכחות לקיום הנשמה:

https://www.hidabroot.org/article/177210

https://www.hidabroot.org/article/222114

אנו בהחלט יודעים מהי נשמה, כי אנו ברגע זה נשמות שחושבות ומדברות זו עם זו רק בזכות תחושת ה"אני" הפנימית שלנו, בלעדיה היינו סתם רובוטים חסרי מחשבה.

בנוסף לכך, ישנם למעלה מ-30 מיליון מקרים מדווחים של מתים קליני מרחבי העולם, המספרים על יציאה מן הגוף ומנהרה וקול שדיבר אליהם בכח המחשבה ושאל אם רצונם לשוב לעולם הזה או להמשיך לעולם האמת (דרך המנהרה). חוקרים רציניים מאוד, הן נוירולוגים והן פסיכיאטרים חקרו תופעה מדהימה זו והעידו על אמיתתה. הנה דוגמה מרשימה במי שחוותה מוות קליני בתור ילדה קטנה:

https://www.hidabroot.org/article/221954

חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", וקרא חוברת קצרה שכתבתי עם הוכחות לקיומה של הנשמה ואמיתות היהדות.

לגבי שאלתך על הבריאה,

העולם החומרי המוכר לנו כיום, נעשה כזה עוד במהלך יום השישי - כאשר האדם הראשון חטא וגורש מגן עדן. אז הפך העולם לחומרי. לפני כן היה העולם ברמה רוחנית גבוהה יותר.

בברכה,

דניאל בלס