חברה והשקפה

ריב בין אחים

  • י"ד אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
אני האחות הגדולה ויש לי אח בגיל 23 (יש בינינו פער של 5 שנים). הוא לא מדבר עימי, מזה כ5 שנים.

היה ויכוח והוא לקח קשה את זה שזלזלתי בתחביב שלו. לא נאמרו מילים קשות ולא היו צעקות. יש לציין כי אחי גדל בחינוך נוקשה וכנראה סיגל לעצמו כעס והרגלי טינה. איני מאשימה אותו ואני בעלת ראייה רחבה ולא שופטת אותו. מיד לאחר הויכוח ביקשתי סליחה אך לא זכיתי לתגובה.
המתנתי שבוע וביקשתי שוב סליחה. ניסיתי לדבר איתו אך זכיתי להתעלמות. ההורים ניסו, חברים ניסו, שלחתי לו הודעותב כל דרך אפשרית אך שום דבר לא עזר. אחרי שנה שלא דיבר איתי יום אחד פשוט עמדתי מולו ואמרתי את שעל ליבי, אך ללא תגובה, לא זכיתי להתייחסות וחמור מכך – כאילו אני אוויר.

עברו 5 שנים מהיום בו דיברנו. טענה כי מדובר במשקעים שהצטברו ואז זה התפוצץ אינה אפשרית מכיוון שהיינו בקשר מאוד טוב, זה אך ורק הויכוח הזה שמאחורי הקלעים מדובר בלב שלו שנהיה לב אבן לאור הילדות שלו וכעסו יוצא עלי שלא בצדק.

איני יודעת מה לעשות וכיצד לחזור לקשר טוב עם אחי דם מדמי בשר מבשרי

מפחדת שיעברו ככה גם 20 שנה.

אודה לעזרה. בברכה

תשובה

שלום וברכה

על פניו נראה שמלבד תפילות אין הרבה מה לעשות לאחר שהרבית שליחים ובכל זאת הוא מתעקש לא לסלוח הרי שבאמת אין מה לעשות מלבד תפילות.

כמובן שאין כל מקום לחשוש שמא יש בך אשמה כל שהיא בדבר.