דבש דבורים

  • י' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום, רציתי לדעת מדוע לקיחת דבש מדבורים היא פעולה מקובלת, ממה שאני מבינה הדבורים מייצרות דבש לתזונתן החיונית ולרימות שלהן וכמו כן הן גם אוגרות לימי החורף להן ולצאצאיהן, אז למה זה בסדר לקחת את זה מהן ובאילו תנאים? וגם אשמח לדעת, איך ניתן לפקח על כך מבחינת כשרות?
תודה רבה, לינה גולן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הדבורים הם חרקים שפועלים לפי אינסטינקטים מולדים, הם אינם חושבים מחשבות כבני אדם. אל לנו לעשות האנשה לבעלי החיים.

אנו בני האדם קיבלנו את השליטה על הבריאה, ומותר לנו להנות מבעלי החיים, אך לא להכחידם.

כל עוד מאפשרים את קיומם של הדבורים, ולא מביאים להכחדתם, נוכל להשתמש בדבש שלהם. התנאים הם אלה שמאפשרים את קיום הכוורת והצאצאים - גם לאחר שלקחנו דבש, וכך ידוע שנוהגים.

לגבי הכשרות, נא לראות:

https://www.hidabroot.org/article/1680

בברכה,

דניאל בלס