מפטיר לפרשת זכור

  • י' אדר ב' התשע"ט

שאלה

בשבת האחרונה בפרשת ויקרא עלה מפטיר אחד מהמתפללים בבית הכנסת. החבר שהוזמן לעלות ברך את קריאת התורה בנוסח תימני וקרא בתורה בנוסח תמני ובסיום הקריאה ברך ואמר חצי קדיש.
אחריו עלה לקרוא שוב מפטיר ללא ברכה אחד החברים בנוסח אשכנז. אחריו עלה לקרוא ללא ברכה הקורה הקבוע בנוסח ספרדי.
יש לציין שמנהגנו בבית הכנסת בדרך כלל לקרוא בנוסח ספרדי ולעתים מזמינים לתפילה חברים בנוסח שונה.
זו פעם ראשונה שקרנו את המפטיר לשבת זכור בנוסחים השונים. תמיד קראנו בנוסח אחד.
לאחר סיום התפילה היו חברים שסברו שמספיק לקרוא את המפטיר פעם אחת כמו כל שבת.

מבקש את עזרתך לדעת אם נהגנו כהלכה.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אמת שיוצאים ידי חובה בקריאה כמו בכל זבת ואין צורך לקרוא שוב.

המהדרים ורוצים לקרוא שוב בנוסח שלהם תבוא עליהם ברכה ובתנאי שכל המתפללים מסכימים לכך.

בכל מקרה הנוסח שרגילים לקרוא בבית הכנסת הוא אמרו להיות הנוסח הראשון ועליו מברכים.