שבת

האם מותר לחתוךולאכול עוגת יום הולדת עם תמונה?

  • ז' אדר ב' התשע"ט

שאלה

בניי חוגגים יום הולדת בערב שבת ולכבוד יום ההולדת הכינו להם עוגה עם תמונה שלהם האם מותר לחתוך את העוגה ולאכול מימנה?

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן שמ - דין מוחק בשבת

ב. עוגה או שוקולד שכתוב עליהם כמין אותיות, מותר לשוברם בשבת כדי לאוכלם, ואין לחוש משום מוחק בשבת, ואף על פי שהאותיות נמחקות באכילתו, כיון שהוא מוחק שלא על מנת לכתוב, הוי רק איסור דרבנן, וכיון שאינו מתכוין למחוק הוה ליה פסיק רישיה דלא איכפת ליה בדרבנן, הילכך יש להתיר. וכן פסקו האחרונים. ואין הבדל בזה בין אם האותיות הם מגוף העוגה, בולטות או שוקעות, כגון ביסקויטים, או סוכריות ושוקולד, לבין אם האותיות נעשו מצבע מאכל או מקרם [ביצה טרופה וסוכר]. ואפילו כששובר את האותיות בידו לשם אכילה, יש להקל. ומכל שכן באותיות שנכתבו בלועזית, שאינו בכתב אשורי.

בהצלחה,