תפילה וברכות

האם להתפלל עמידה מתוך הסידור או בעיניים עצומות?

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן רב.
קראתי בכל מיני מקומות על תפילת עמידה.
וידוע לי שצריך להתפלל בשקט ורק לחתוך בשפתיים מבלי שישמעו.
עכשיו כשקראתי בכל מיני מקורות,
יש רבנים שאומרים שצריך להתפלל בעיניים עצומות לגמרי, ויש איזה רב גדול מלפני מאות שנים שקראתי שאמר שאסור ושצריך להתפלל בעיניים פתוחות כדי לסרוק כל מילה ומילה בסידור, ושאם לא קראתי מילה אז שהפסדתי סודות עמוקים וכו׳
ויש המון דעות והמון גדולים שאומרים כך ולעומתם המון שאומרים ההפך ושאפשר להתפלל בכל דרך שרוצים ואני נורא מבולבלת.
אני באמת רוצה להתפלל בדרך הכי טובה ונכונה, שתעזור לי לכוון ברוב העוצמה,
ובאמת שתפילתי תגיע למקומות גבוהים אך אני לא יודעת מה לעשות.
האם הרב יוכל לעזור לי? ומה דעת הרב עובדיה זצ״ל על כל עניין התפילה? (אם הוא אמר על כך משהו כי חשובה לי דעתו).

תודה רבהה

תשובה

שלום רב,

זה תלוי באותו אדם, אם הוא מתפלל יותר בכוונה כשעיניו עצומות - יתפלל כך, אולם אם הוא מתפלל יותר בכוונה כשהוא מתפלל מתוך הסידור - יש לו להתפלל באופן זה (לא מצאתי התייחסות של הגר"ע יוסף זצ"ל לעניין, אולם כן כתב בנו הגר"ד יוסף שליט"א בספרו הלכה ברורה סימן צה סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס