חברה והשקפה

האם בימנו יש עוד פוסקים בהלכה למעשה שנתנה להם רשות לפסוק

  • ט"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

איך לדעת לאיזה רב להקשיב ואיזה לא ???

האם בימנו יש עוד פוסקים בהלכה למעשה שנתנה להם רשות לפסוק

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל העדות נוהגות כפסקי השולחן ערוך, עם שינויים מעטים.

תוכל לשמוע לכל רב שנוהג כדעת גדולי ישראל. עליך לקיים את ההלכה כדעת רבני העדה שלך. כך לדוגמה, אם הנך מעדות המזרח, נהג כפסקי מרן הרה"ג עובדה יוסף זצ"ל (עיין בספרי ילקוט יוסף).

ישנה שרשרת מסירה מדור לדור, עם פוסקי הלכה בכל דור ודור, שסומכים על קודמיהם.

גדולי ישראל לא פוסקים הלכות על שרירות דעתם ח"ו, אלא על פי פסקי השולחן ערוך ושרשרת ההלכה. אמרו חז"ל: "עשה לך רב והסתלק מן הספק".

אם אינך בטוח, התקשר לקו ההלכה של הידברות המונהג על פי גדולי ישראל:

או התקשר לקו הטלפון של הידברות למתחזקים בתחילת הדרך:

בברכה,

דניאל בלס