חברה והשקפה

התראה לגבי "רב מקובל"

  • ט"ו אדר א' התשע"ט

שאלה

ברגע של מצוקה פניתי לרב (שהאתר שלו!) מחשיב אותו כגאון מקובל. עברתי חוויה לא טובה, הן מבחינה כספית כרמז עבה בצורת קערה זכוכית שקופה עם שטרות של 200 שח, ורכישת קמע במחיר גבוה מאוד (אמנם לטובת ישיבה שלו). גרוע מכך, אמר לי דברים לא נעימים לגבי מצבי (שכנראה נאמרו לא מכוונה רעה אבל לא מחכמה גדולה).
מצד אחד הייתי רוצה להתריע, לפחות בפורומים ששואלים עליו, מצד שני חוששת מלשון הרע ואולי לאחרים כן עזר בדרך כלשהיא.
איך לנהוג? אולי רק לפרסם לינק לסרטון באתר הידברות שמסביר באופן כללי על באבות ומקובלים?
שאלה נוספת, נאמר לי לתלות את הקמע על הקיר בגובה מסוים וכו, ומיד אחרי המפגש שמתי אותו בארון כי הרגשתי בושה מכל החוויה. מה לעשות עם הקמע?

תשובה

שלום וברכה

א. הרצאה בעניין באבות ומקובלים ראי https://www.hidabroot.org/video/54242

ב. אם אין לך ידע ברור עליו אין לפרסם לשון הרע עליו.

ג. אין לתלות את הקמע ובוודאי שלא משנה הגובה שתולים את הקמע. אני מקווה שהקמע הינו כשר. אם תכתבי לי את שם הרב אוכל לנסות ולברר האם יש להתייחס כלל לקמיעותיו.