חברה והשקפה

האם בהלכה יש מושג של "פרייאר"?

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

האם בהלכה יש מושג של "פרייאר"? או כל מה שאעשה למען אחרים הוא חסד??
אני טיפוס שלא יודע להגיד "לא", וכל מה שמבקשים אני עושה, השאלה אם אני מקבלת שכר על זה כי זה חסד, או שאני סתם פרייארית??

תשובה

שלום וברכה

לעשות טוב ליהודים הינה מצווה ובוודאי שיש בזה מעלה גדולה של עשיית חסד לאחרים.

לפעמים יש כאלו שעושים חסד בלית ברירה  ואל בגלח שהם רוצים לעשות חסד אם אצלך זה גם כך, הרי שמצד שני עלייך לחזק את עצמך ולא לוותר על היכולת שלך להגיד "לא". שעשיית החסד לא בוא כביכול מחולשה שלך אלא מרצון אמיתי לעזור לאחר ולוותר מעצמך בגלל שזאת היא החלטתך ורצונך ולא בגלל שאת לא יכולה להגיד "לא". זה עבודה לא קלה לשנות את המחשבה בראשך ולעשות את זה בהכרה וברצון ולא מחסרר ברירה.

עלי והצליחי,