נשים

האם יחסים בין נשים אסורים?

  • ט' אדר א' התשע"ט

שאלה

סליחה מראש על השאלה, אבל אין מקום אחר לשאול.... האם אכן יחסים בין נשים אסורים? מה מידת החומרה של זה?

תודה

תשובה

שלום רב,

מדובר באיסור גמור. מקור האיסור הוא ממה שכתוב בספר ויקרא (פרק יח פסוק ג) "כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו", וכמו שכתב הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ח) נשים המסוללות זו בזו אסור, וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו, שנאמר: כמעשה ארץ מצרים לא תעשו, אמרו חכמים, מה היו עושים, איש נושא איש, ואשה נושאה אשה, ואשה נשאת לשני אנשים.

וכן כתב השלחן ערוך אבן העזר (סימן כ סעיף ב) נשים המסוללות (פירוש המשחקות ומתחככות זו בזו) אסור, וממעשה ארץ מצרים שהוזהרנו עליו.

בברכה,

הלל מאירס