שבת

מי שענה ברוך וברוך שמו בהבדלה, האם יצא ידי חובה?

  • ז' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אם עשינו הבדלה ואמרתי בברכות ברוך הוא וברוך שמו יצאתי ידי חובה? כי אמרו לי שזה כביכול מבטל את זה או משהו כזה.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין לשומעים לענות "ברוך הוא וברוך שמו" בברכות שהם מתכוונים לצאת בהם ידי חובה, ולכן כשאת מתכוונת לצאת ידי חובה בשמיעת הבדלה - אין לענות "ברוך הוא וברוך שמו". ומכל מקום אם ענית - בדיעבד יצאת ידי חובה.

מקורות: משנה ברורה (סימן קכד ס"ק כא) וחזון עובדיה הלכות פסח (עמודים כ, כג).

בברכה,

הלל מאירס