תורה ומדע

האם ייתכן שהעולם שטוח?

  • י"ח טבת התשפ"ג

שאלה

שלום
אני קורא המון על עולם שטוח .
יש כמובן המון מידע ובעיקר צילומים.
אין פה שאלה אם יש בורא או לא כמובן שיש.
מאוד מעניין אותי מה עמדת התורה על זה.
ולא על פי הזוהר הקדוש.
תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חכמי התלמוד הירושלמי כתבו לפני 2000 שנה שהעולם כדורי, וקבעו זאת כעובדה (מסכת עבודה זרה, תחילת פרק ג), שם נאמר במפורש: "העולם עשוי ככדור":

https://www.hidabroot.org/article/625

כך גם כתב הרמב"ם וכל חכמי ישראל לדורותם, הרבה לפני שיצא הלווין הראשון לחלל.

כיום יש צילומים של כדור הארץ מן החלל החיצון, ומטיילים רבים ערכו סיבובים סביב העולם.

הטענה לשקר המוני של מיליוני אנשים ממדינות שונות - הוא חסר שחר. קרא מאמר זה על תיאוריות קונספירציה:

https://www.hidabroot.org/article/216422

האמונה שהעולם שטוח בימינו הינה תיאוריית קונספירציה, וכמו כל תיאוריות הקונספירציה - עוסקת בפרשנויות שמטרתן ליישב את התיאוריה נגד המציאות הפשוטה. קרא כאן על תיאוריות קונספירציה:

https://www.hidabroot.org/article/216422

1. כדי לומר שהעולם שטוח, צריך להאמין שמיליוני אנשים משקרים בשיתוף. גם מדינות שאין ביניהם קשר, כמו ממשלת אמריקה, ממשלת סין, ממשלת יפן, ממשלת הודו, וממשלת ערב הסעודית. בקיצור, כל העולם...

2. אין משקר שכזה שום רווח כספי. שום מטרה ראויה.

3. הטלפון כבר הומצא מזמן, ואנשים מדברים עם אנשים אחרים מכל העולם - אנשים מסין יכולים לדבר עם אנשים מישראל, ואנשים מאפריקה יכולים לדבר עם אנשים מאוסטרליה. וכולם רואים שכאשר יש יום בארץ אחת - יש לילה בארץ שבצד השני של העולם.

אם העולם היה דיסק שטוח, והשמש היתה מגיעה למרכז השמים, הרי שכל הארצות היו צריכות להיות מוארות בו-זמנית. קח דף שטוח והעמד אותו מול מנורה, ותראה שהמנורה מאירה את כולו.

4. חלליות ולווינים כבר נשלחו לחלל החיצון, באמצעותם אנו מקבלים שידורי רדיו ותחנות מכל רחבי העולם, כמו גם צילומים מכוכבים רחוקים. אין שום הגיון לומר שכל המדינות ששלחו לווינים וחלליות בחרו עד היום לשקר, וזייפו עד היום מיליוני תמונות וקטעי וידאו על החלל החיצון.

5. ישנם טלסקופים ביתיים שאפשר לקנות, וניתן לראות בהם כוכבים אחרים במערכת השמש שלנו, כמו את כוכב צדק ומאדים, ורואים בבירור שהם כדורים כמו העולם שלנו. אם תביט היטב לירח, תוכל לראות בו מכתשים. זהו ללא ספק כדור.

6. מספיק לכתוב ביוטיוב "flat earth disproved" כדי לראות אינספור סרטונים שמפריכים את טענותיהם של חסידי העולם השטוח, אחת לאחת.

אך באמת עדיף שלא תתעסק בדמיונות שכאלה, וגם אל תתווכח עליהם יותר מידי - כי זה אינו מוסיף לא אמת ולא יראת שמים. ואם אביך רוצה להאמין בהם אז שיאמין, כי כנראה שרצונו נובע ממקור אחר, ולא ממקום של חיפוש אמת.

בברכה,

דניאל בלס