תורה ומדע

מה קרה לדגים במבול נוח?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

מאחר ובעת המבול מים מלוחים היו אמורים להתערבב עם מים מתוקים ריכוזי המליחות היו אמורים להשתנות וזה היה אמור לחסל אחוז עצום מהדגים המוכרים לנו. דדי מים מתוקים היו אמורים להתייבש מהמליחות ואילו התאים של דגי מים מלוחים היו אמורים לספוח יותר מידי מים. יש כמה זנים שאכן היו שורדים את המבול אבל רובם - לא.
אז איך הדגים שרדו את המבול?

תשובה

שלום וברכה,

למען האמת איננו יודעים מה היה ריכוז המלח בימים לפני המבול, ואפשר שהים נעשה מלוח יותר ויותר בהדרגה, אולי לאורך מאות שנים, שבהם יכלו הדגים להסתגל.

היהדות מתארת אפשרות לשינויים ביולוגיים מעטים בתוך המין, כמו התפצלות לגזעים. היכולת לחיות במים מלוחים יותר איננה דורש שינוי מהותי.

כמו כן, יש לזכור שהמבול לא נעשה בבת-אחת, אלא בהדרגה, כאשר המים הציפו את היבשות, מה שאיפשר לדגים לשחות ולהגר.

דגים מן הסתם שחו ונדדו לאזורים עם ריכוזי מליחות מתאימים להם (שבעים אחוז משטח כדור הארץ הוא ים, כך שהיה להם מקומות רבים לשחות אליהם).

המים המתוקים שיש ביבשות הם מעטים מאוד ביחס למים המלוחים, ולא היו משנים את מליחות הים. לאחר המבול נוצרו מעיינות חדשים של מים מתוקים באמצעות גשמים ומי תהום שהתאספו.

ראה עוד בתשובתי:

http://www.hidabroot.org/article/68426

בברכה,

דניאל בלס