חגים ומועדי השנה

הכנסת ספר תורה עם מוזיקה בימי ספירת העומר

  • כ"ה שבט התשע"ט

שאלה

בוקר טוב,

בבקשה אם אפשר פסק הלכה אם מותר לעשות הכנסת ספר תורה בספירת העומר עם מוזיקה?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מותר לעשות הכנסת ספר תורה בימי ספירת העומר כרגיל עם מוזיקה וריקודים וכו'.

מקורות: כן כתב בשו"ת קרן לדוד (סימן קיט אות ב) שמותר למסור ספר תורה לבית הכנסת בימי הספירה בתופים ובמחולות ובכלי זמר כנהוג, כיוון שהוא דבר מצווה. וכן פסק בספר חזון עובדיה יום טוב (עמוד רנט). וכן הובא בספר אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף כד) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס