חברה והשקפה

בנושא חזרה בתשובה והתחזקות בדת

  • כ"ט טבת התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
כשרוצים להסביר למישהו בנושא חזרה בתשובה :
האם נכון להסביר שיש להתחיל בלחדול מהחטאים החמורים ביותר בתור התחלה ? ואז להמשיך בהדרגה בחטאים שפחות ופחות חמורים ?
כמו עישון ונסיעה והדלקת אש בשבת, ואכילת טריפות (חס וחלילה זה רק לדוגמא) ואז להמשיך בפחות חמורים.
וכך גם לגבי המצוות ?
או שהכי נכון להציע לו להתחיל במה שהכי קל לו לקיים אישית ספציפית לגביו, (וזה יכול להיות שונה מאדם לאדם)

תשובה

שלום וברכה

התשובה על כך שונה בין אדם לאדם. יש כאלו שלדרוש מהם להפסיק לעשן בשבת יגרום להם מיד נסיגה מהמצוות ויש כאלו שאפשר לבקש מהם דבר כזה.

בדרך כלל מציעים להתחיל במצוות קלות יחסית כמו נטילת ידיים בבוקר וקריאת שמע או הנחת תפילין ומהר מאוד מתלהבת אש קודש שגורמת לקבל בקלות את שאר המצוות.