חברה והשקפה

יהדות וציונות

  • י"ג טבת התשע"ט

שאלה

יהדות וציונות

1. קראתי שיש איסור ליהודים לחזור לארץ ישראל עד שיגיע המשיח, וכתוב בתנך שיש סימנים מיוחדים של מה שיקרה שאחרי שיבוא המשיח ( מה שלא קרה עדיין),
האם זה נכון או לא נכון ?

2. ה׳ הבטיח לעם ישראל בברית שכל הזכויות של עם ישראל יהיו שלנו ( כולל הארץ) אם נשמור את מצוות ה׳ (עשרת הדברות) - מה שרוב עם ישראל בוודאי לא עושה
(שבת לדוגמא), לכן זו נחשבת בגידה בברית ולכן : איך אנחנו יכולים לומר שארץ ישראל היא שלנו, כאשר אנחנו בוגדים במקור היחיד (הברית בין העם לה׳) שנותן לנו זכות להיות פה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. אין איסור לעלות לארץ. והרמב"ן ורבים מגדולי ישראל לדורותם, ועד היום הזה, דיברו בשבח הישיבה בארץ, והמצווה הגדולה שבכך.

ייתכן שכוונתך היתה ל"שלוש השבועות" שאמרו חז"ל שאסור לכבוש את הארץ במלחמה ולהעלות בחומה, אך דיו רב נשפך על כך אם דבריהם היו רשות או חובה, ויש דעות לכאן ולכאן - אך כל זה לא נוגע כלל לישיבה פרטית בארץ, שהיא ודאי מצווה גדולה מאוד לכל יהודי להיות בארצו, לכן גדולי ישראל תומכים בעלייה לארץ הקודש. לגבי סימנים לגאולה ונושא יום העצמאות נא ראה:

 https://www.hidabroot.org/article/208817

2. הארץ ודאי נועדה לנו, ורק לנו. גם בקללת הגלות נאמר: "ושממו עליה אויביכם היושבים בה" (ויקרא כו), ללמדנו שהארץ תשמור לנו אמונים, ולא תיתן את פריה לזרים.

ה' ממתין לנו שנשוב בתשובה. ולכן ראוי להרבות בשיעורי תורה וחיזוק לעם ישראל - כדי שנזכה לגאולה השלמה בשלום ובשמחה, ולא דרך מלחמה קשה. ראה עוד בקישור לעיל.

בברכה,

דניאל בלס