חברה והשקפה

שאילה על ביאת המשיח והעננים

  • י"ג טבת התשע"ט

שאלה

1.הצדיקים שישארו ליחיות אחרי גוג ומגוג איך הם יקבלו את שכרם בעולם הבא?הרי הם כל הזמן היו ויהיו בעולם הזה?
2.למה עולם הבא זה עולם הנצח ?הרי כשיגע המשיח כולם ירדו למטה כי יהיה תחיית המיתים!!?
3.עלתה לי מחשבה יום אחד. שאולי העננים מסמלים בערך את החלק של הניפטרים בעולם הבא.ולכן יש עננים קטנים כי היושב בתוכם לא מגיע לו יותר.ויש עננים גדולים שליושב בתוכם מגיע לו.האם באמת העננים מסמלים את זה?או שהם מסמלים משהו אחר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

2-1. לפי דעת הרמב"ן לאחר תחיית המתים - העולם הזה יהפוך בהדרגה לרוחני יותר ויותר, עד שיהפוך לגן-עדן (כלומר העולם הזה והעולם הבא יתאחדו לאחד כבימי האדם הראשון), ואז כל הצדיקים יחיו פה לאושר נצחי בעולם רוחני מושלם.

כמו כן, אמרו חז"ל שלכל ישראל יש חלק לעולם הבא, כך שבני ישראל יזכו להנות מהגאולה כל אחד בדרגה שהשיג. לכן צריך להתאמץ בקיום התורה והמצוות - בדומה לאוסף יהלומים לעולם הבא. אוי לו למי שמגיע לעולם הבא עני: "שבשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד" (אבות ו, ט).

3. השמים מסמלים את העולם הבא וכסא הכבוד, אך לא הייתי מחפש רמזים בעננים.

העננים מבטאים את ההטבה של הקב"ה על עולמו - גשמי ברכה.

בברכה,

דניאל בלס