חגים ומועדי השנה

האם מותר באמצע שמונה עשרה להביא סידור כדי לומר על הנסים?

  • כ"ז כסלו התשע"ט

שאלה

צהריים טובים,

אדם שהתחיל להתפלל שמונה עשרה בחנוכה, ונזכר שאינו יודע את נוסח על הנסים בעל פה, האם יכול ללכת באמצע שמונה עשרה להביא סידור?

אודה לתשובתו

תשובה

שלום רב,

מותר להביא סידור באמצע שמונה עשרה כדי לומר על הנסים - למרות שאמירת על הנסים אינה מעכבת את התפילה ואינו חוזר אם שכח לאמרה.

אמנם אם הוא יכול לרמוז למי שהוא שיתן לו סידור - מחויב לעשות כן ולא יזוז ממקומו.

מקורות: שו"ת באר משה חלק ג' (סימן יג).

חנוכה שמח,

הלל מאירס