חגים ומועדי השנה

האם אפשר לברך על ראיית נרות חנוכה לאחר חצי שעה?

  • כ"ז כסלו התשע"ט

שאלה

היי רבינו, תגיד אחד שנמצא במדבר וראה חנוכיה אחר חצי שעה מהדלקתה ואין לו איך להדליק, האם יוכל לברך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמנם ההלכה היא (שלחן ערוך סימן תרעו סעיף ג) שמי שלא הדליק ואינו עתיד להדליק באותו הלילה וגם אין מדליקין עליו בתוך ביתו, כשרואה נר חנוכה מברך "שעשה נסים", ובליל ראשון מברך גם "שהחיינו". מכל מקום דעת רוב הפוסקים (ראה חזון עובדיה חנוכה עמודים קמ-קמא) שזהו דווקא כשרואה נר חנוכה דולק בתוך זמן מצותו, אבל אם עברה חצי שעה מעת הדלקתו אינו מברך.

חנוכה שמח,

הלל מאירס