חגים ומועדי השנה

האם מותר להתחמם לאור נרות חנוכה?

  • כ"ד כסלו התשע"ט

שאלה

לרב שלום,
האם מותר להתחמם לאור נרות חנוכה תוך חצי שעה הראשונות להדלקה?
והאם זה לא נחשב לביזוי?
אם אפשר בבקשה מקורות לתשובה. תודה.

תשובה

שלום רב,

אסור להתחמם לאור נרות חנוכה.

מקורות: לפמש"כ בשו"ע (סימן תרעג סעיף א) שאסור להשתמש בנר חנוכה בין בשבת בין בחול, ואפילו לבדוק מעות או למנותן לאורה אסור, והטעם כמו שכתב המשנה ברורה (ס"ק יא) כדי שלא יהא מצוות בזויות עליו. וכן פסק בשו"ת שבט הלוי חלק יא' (סימן קסד) שאסור להתחמם בנרות חנוכה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס