חברה והשקפה

גיהנום- האם וצאים כולם?

  • י"ז כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
לפני כמה זמן קראתי שיש אנשים שלא יוצאים מגיהנום והם נשארים שם לנצח
וגם כתוב בספר הזהר שמי שנכנס למדור השביעי בגיהנום לא יוצא משם ויש כל מיני רבנים שאומרים את זה
האם זה נכון וגם איך זה יכול להיות אם הגיהנום נועד לזיכוך ולכפרה וגם רשום בגמרא שמשפט רשעים בגיהנום הוא שנה וגם אם אלוהים אוהב את בריותו אז למי הוא עשה עונש נצחי

תודה מראש כבוד הרב ואם אפשר בבקשה שתחזור אלי במהרה כי אני מבוהל מזה
ואם אפשר בבקשה שתשלח לי את הקישור למייל שלי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

רוב מוחלט של רשעים מכפרים על עוונותיהם בגיהנום, ויש להם לאחר מכן חלק לעולם הבא, כפי שמסביר הרמב"ם בהלכות תשובה: "כל הרשעים שעונותיהן מרובים, דנין אותן כפי חטאיהם ויש להן חלק לעולם הבא שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" (הלכות תשובה ג, ה).

גם לגבי רשעים גדולים מאוד, הקבלה מלמדת שהקב"ה משיבם לעולם הזה בגלגול כדי לתת להם הזדמנות לשוב בתשובה.

נדירים מאוד הם הרשעים הגמורים שמורדים בקב"ה פעם אחר פעם על מנת להכעיס, ללא שום הרהור תשובה, אלה ודאי יחידים. מה שקראתי בספרים הקדושים שלאחר בוא הגאולה ותיקון העולם, נפשותיהם של רשעים גמורים יכחדו לגמרי, כמובן רק לאחר שיקבלו את עונשם מידה כנגד מידה כנגד פשעיהם, כך שאינם נענשים לנצח, אך איבדו את חלקם הנפלא לעולם הבא לנצח.

אך אל לך להעסיק את דעתך בעניינים שכאלה, שוודאי הנך ורוב בני ישראל רחוקים מאוד מאותם רשעים גמורים ושונאי ישראל עליהם נאמר שאין להם שום חלק לעולם הבא.

אמליץ שתקרא: מדוע אלוקים ברא את הגיהנום?

https://www.hidabroot.org/article/211728

https://www.hidabroot.org/question/224154

 אל תתייאש ואל תשנא את  עצמך:

https://www.hidabroot.org/article/2638

 בברכה,

דניאל בלס