תמונה עם פרצוף אדם בחדר שינה

  • י"א כסלו התשע"ט

שאלה

שלום רב,
רציתי לשאול לגבי תמונה שרכשתי לאחרונה לחדר השינה: התמונה יחסית גדולה ותופסת הרבה צומת לב... זה פרצוף של אישה שמכוסה בצבעי גועש ומאוד אהבתי את הנוכחות שהיא תופסת בחדר... ביממה האחרונה עלתה לי המחשבה שיכול להיות שהתמונה נחשבת לתמונה אסורה ומחללת את כבוד השם (מהכוונה שתלוי פנים של משהי על הקיר בחדר השינה) ואני חוששת מהמחשבה שזה כאילו לעשות פסל או לחלל את כבודו... לכן אמרתי אם יש ספק, אין ספק וכדאי שאשאל ולא אשאר טרודה..... תודה

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: מה שנאמר בפסוק (שמות כ ג) "לא תעשה לך פסל וכל תמונה", הוא כמו שכתב הרמב"ם (הלכות עבודה זרה פרק ג הלכה ט) שהמדובר הוא בעושה עבודה זרה לעצמו, אף על פי שלא עבדה, אבל תמונת אדם לנוי אם אינה בולטת מותר. וכן פסק השלחן ערוך יורה דעה (סימן קמא סעיף ד). וע"ע שם (סעיף ז) שיש מי שאומר שלא אסרו בצורת אדם אלא דוקא בצורה שלימה בכל איבריה אבל צורת ראש או גוף בלא ראש אין בה שום איסור לא במוצאו ולא בעושה. וכתב הרמ"א: וכן נוהגין. וע"ע בט"ז (ס"ק טו) ובפתחי תשובה (סק"י).

בברכה,

הלל מאירס