האם מותר לאדם להיות עד קידושין עם נכד אחיו?

  • ז' כסלו התשע"ט

שאלה

האם מותרים להעיד לחופה שני אנשים שהקרבה ביניהם כך: ראובן עם הנכד של אחיו. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים מעיקר הדין אדם יכול להעיד עם נכד אחיו, ולפי מנהג האשכנזים יש להחמיר בזה.

מקורות: עיין שלחן ערוך חושן משפט (סימן לג סעיף ב) בדעת הסתם, שלעולם שלישי בראשון כשרים לעדות, ויש אומרים דשלישי בראשון פסול. וידוע מה שכתב החלקת מחוקק (סימן א ס"ק יא) בשם הרמ"ע (סימן צז) שבכל סתם ויש בשלחן ערוך הלכה כדעת הסתם. אולם הרמ"א כתב שם, שראוי להורות דשלישי בראשון פסול.

בברכה,

הלל מאירס