כיבוד אם

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אמא שלי ואני לא מסתדרות כבר מילדות.
הוריי התגרשו ומאז לאימי יש יחס עוין כלפיי, מפני שלדבריה אני מזכירה לה את אבי...
שהייתי בת 12 היה לה בן זוג שהיה פוגע בה ונפרד ממנה מס פעמים, ומכיוון שהיה קשה לי לראותה נפגעת ובוכה בגללו הייתי מתנהגת אליו בזלזול. מאז היא נוטרת לי טינה ומאשימה אותי בכך שנפרדו (כיום אני בת 21)
בנוסף לפני כחודש אימי רבה איתי, הרימה עליי יד, זרקה את כל בגדיי מהארון וסילקה אותי מהבית...
תוך כדי שהיא אומרת משפטים כמו:"הלוואי שתמותי" "שלא תתחתני" "שלא תביאי ילדים לעולם" ועוד...
כמה שניסיתי לדבר לליבה ולנסות לפתור את הדברים בכל דרך, לא הצלחתי לשנות את יחסה כלפיי דבר זה גורם לי צער גדול מאוד.
מצד אחד היא גם אבססיבית נגדי ומצד שני היא מקללת אותי ומקפידה עליי השאלה היא האם בנסיבות אלה ההקפדה שלה יכולה לפגוע בי בעתיד?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואין בך כל אשמה הרי שאין לך לחשוש מההקפדה אולם בכל זאת ראוי לעשות התרת קללות בהזדמנות ראשונה שתוכלי לעשות זאת.

אין לך להרגיש אשמה בכך שאימך מתנהגת איתך בצורה מחפירה כזו ואינך עוברת בשום צד על כיבוד אב ואם וכל האשמה מוטלת על כתפיה של אימך שאינה נהוגת כראוי כלפייך.

ה' יעזור שתצאי מחוזקת מכל העניין ותזכי מהרה לזיווג הגון ולבנות את ביתך בית נאמן בישראל עם בן זוגך ירא שמים וצדיק בעל מידות טובות ובעז"ה תבואי אל המנוחה ואל הנחלה לאורך ימים ושנים טובים