נטילת ידיים של שחריתת

  • א' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב!
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי נטילת ידיים של שחרית-
*בחורה שערה כל הלילה או רוב הלילה ולרוב ערה גם ביום, לפעמים ישנה מעט ביום ויש פעמים שמרוב כל זה היא לא נטלת ידיים- היא חשבה שהחובה זה רק אם ישנים בלילה או לילה שלם- האם זה נורא שהיא נגעה באוכל או בדברים זו בעיה חמורה של טומאה?
*הבנתי שזה בסדר לנטול בכוס חד-פעמי השאלה אם בכל שפיכה צריך לשפוך כוס שלמה ולמלא שוב?
*איך צריך להיות הסדר של ברכות השחר- אני הייתי רגילה לומר את ברכות השחר הכל אחרי נטילה ושטיפת פנים לומר הכל "מודה אני" "על נטילת ידיים".. השאלה אם זו טעות וצריך לומר "מודה אני" בקימה ו"על נטילת ידיים" אחרי נטילה ומה קורה עם ברכת אשר יצר שמופיעה לאחר ברכת על נטילת ידיים , אם נכנסנו לשירותים לפני הנטילה? איך מברכים?
*אם לא נטלו ידים ושטפו את הידיים כמה פעמים ובסבון זה מספיק להוציא את הרוח הרעה? כיח קראתי שזה מספיק וגם שהיום כבר אין את הרוח הרעה שהייתה בעבר?
*אם אין במה לנטול ידיים או שמה שיש לא נקי, מה אמורים לעשות?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1. לא נורא. אבל להבא יש להקפיד ליטול ידים בכל פעם שישנים חצי שעה אף ביום אבל אין צורך להקפיד על ארבע אמות בשינת יום.

2. ממלאים את הכוס שוב ושוב כפי הצורך.

3. מודה אני אומרים מיד בקימה. ברכת על נטילת ידיים עושים רק לאחר שמתפנים לאחר הקימה ואז מברכים גם אשר יצר וכו'.

4. יש ליטול ידיים ולא להסתפק בסבון.

5. בדיעבד אפשר לשטוף בברז בפתיחת ובסגירת הברז כל יד לסירוגין.