חלום על קריאה בתורה

  • ל' חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, חלמתי שאני רואה את עצמי קוראת בתורה, האם יש בחלום הזה משהו? תודה

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלום משמעות כמו רוב ככל החלומות בזמנינו, ובכל זאת היות שיש אומרים שחלום כזה שרואה את עצמו קורא בתורה אינו סימן טוב, כדאי שתאמרי בהקדם האפשרי את נוסח הטבת חלום לפני שלושה אנשים, ועדיף שהם יהיו מדורשי טובתך.

או במקום זה את יכולה לומר בתפילת שחרית בזמן ברכת כהנים את הנוסח הבא (ותשתדלי לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר "שלום", כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

מקורות: שלחן ערוך (סימן רפח סעיף ה). וע"ע בכף החיים שם (ס"ק נט-ס).

בשורות טובות,

הלל מאירס