תפילה וברכות

עניית אמן לחילוני

  • כ' חשון התשע"ט

שאלה

הייתי רוצה לדעת
א)מה הדין בתפילה שידוע לי שאין שם 10 שומרי שבת אם אפשר להתפלל במנין כזה ומה הדין אם לפי החזות החיצונית אני חושש שאין עשרה שומרי שבת
ב)ואותו הדבר לגבי עניית אמן לקדיש שאומר אותו מחלל שבת אם אפשר לענות אמן
ג)עוד שאלה לגבי קידוש בבית כנסת בשבת בבוקר כשיש שם כיבוד של מזונות כך שמתאפשר התנאי של קידוש במקום סעודה. האם עדיף לקדש בבית או שזה בכלל לא משנה אם לקדש בבית כנסת או בבית (הקידוש כמובן לא בבית כנסת עצמו אלא בלובי שמחוץ לחדר תפילה)
תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

א. אם הם מאמינים בבורא עולם אפשר לצרפם.

ב. כנ"ל.

ג. אם זה לא הורס את התיאבון ואת הסעודה בבית, אין ענין לקדש דווקא בבית.