למה פעמיים ה’ ניסה את אברהם בנושא של שרה אמנו?

  • י"ח חשון התשע"ט

שאלה

למה ה' העמיד את אברהם בניסיון דומה אחרי שכבר מול פרעה אמר אברהם "אחותי היא" ועכשיו גם עם אבימלך חוזר אותו הסיפור, מה הסיבה שהדבר חוזר פעמיים?

תשובה

שלום וברכה,

אלה היו המלכים הגדולים ביותר באותה תקופה, ובדרך זו ראו הגויים את כח ה' והתפרסם שמו של אברהם כנביא במלכויות הגדולות, ועוד שזכה בעושר רב. אברהם גילה לעולם את אחדות ה' וגודלו, וזו אחת הסיבות לכך שהקב"ה תבע ממנו לנדוד לארצותיהם של המלכים.

אך בנוסף לכך, מבחינת אברהם אבינו - היו אלה ניסיונות חשובים שבהם עמד בגבורה, וכך השיג את צדיקותו. ניסיון הרעב והגלות והסכנה, עם כל אלה בטח בה', והכול חזו ביד ההשגחה הגלויות בזכותו. ניסיון חוזר מעיד על דבקותו של אברהם באמת ועקביותו.

בברכה,

דניאל בלס