חינוך ילדים

חינוך ילד בן 6 לנתינה.

  • ה' חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנו מחנכים את הילד שלנו לחשוב גם על האחר ולתת כאשר מתאפשר, וזוהיא מצווה לתת למי שאין.
לצערי אני חושש שאנו עושים זאת בצורה לא נכונה,
כי לא פעם ולא פעמיים הוא פשוט "מחלק" כסף לילדים או נותן דברי ערך לחברים ואז אומר לנו שהוא עשה מצווה, וכמובן שלא לזה התכוונות
איך אפשר להסביר לו מהו הגבול בין נתינת צדקה לבין סתם לחלק דברים לחברים שלו?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שלא כל כך בוער להסביר לו מתי מצוה ומתי לא כרגע החלק החשוב ללמד אותו לתת מעצמו לאחרים. כאשר יגדל מעט הוא ילמד להבדיל בין נתינה לנתינה.

בהצלחה רבה,