נשים

ימי נידה

  • כ"ה תשרי התשע"ט

שאלה

היי, לפני החתונה הייתי בהדרכת כלה בה הרבנית למדה והסבירה על ימי נידה וטהרה
כידוע יש 7 ימי טהרה לאחר סיום הנידה
אך היא למדה אותי שיש להמתין כמספר ימי הנידה שהיו. כלומר, אם היו 5 ימים, בודקים 5 ימים ואז הולכים למקווה.
ניסיתי לעיין קצת באתרים וראיתי שבאמת כך היו פעם נוהגים אך משהיו נשים שוכחות או מתבלבלות קבעו כי יש להמתין 7 ימים מסיום הנידה ולא משנה כמה ימים היו
אשמח להסבר ולתשובה מפורטת על מנת שאנהג כהלכה וכראוי
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

טעות גמורה.

בכל מצב מונים שבעה ימים לאחר סיום המחזור ועשיית הפסק הטהרה. אשכנזיות ממתינות לפחות חמישה ימים מתחילת המחזור עד עשיית הפסק טהרה. הספרדיות מסתפקות רק בארבעה ימים.

מאחר וכפי הנראה לא לימדו אותך נכון, אציע לשלוח מספר טלפון ומדריכה מוסמכת מטעמינו תשובה אילייך ללימוד הלכות הנידה כראוי על הצד הטוב ביותר.