תפילה וברכות

תפילה עם בריחת שתן

  • כ"א תשרי התשע"ט

שאלה

האם לגבר שסובל מבריחת שתן קבועה (בכל מקום אחרי שמתפנה יוצא עוד כמה טיפות) אסור להתפלל/לברך/ללמוד תורה? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

בזמן שמי רגליו מטפטפים יש לו להפסיק את התפילה וכו' ולהמתין עד שיגמר הטפטוף. ולעניין האם מותר להתפלל כאשר בגדיו מלוכלכים במי רגליים - הנה אם רק הבגד התחתון התלכלך והבגד העליון נשאר נקי מותר לו להתפלל, אך אם גם הבגד העליון התלכלכך יש לו להחליף את בגדיו או על כל פנים לכסות את המקום המלוכלך בבגד אחר, אולם אם כבר עומד בתפילת שמונה עשרה שאין אפשרות להפסיק יש לו להמשיך בתפילתו.

מקורות: ראה שלחן ערוך (סימן עח) ומשנה ברורה (ס"ק א-ב). וראה עוד משנה ברורה (סימן פ סוף סק"ד) בשם תשובת הרמ"א (סימן צח).

בברכה,

הלל מאירס