ערבה חבוטה

  • כ"ב תשרי התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
יש לי כאבי שיניים במשך תקופת זמן ארוכה..אני זוכרת שקראתי פעם שיש סגולה מסוימת עם ערבה חבוטה ואני לא זוכרת בדיוק מהי.. אשמח אם תוכל לומר לי
שאלה נוספת בשבת בבוקר בסעודה השנייה אנחנו אוכלים לחם ומברכים עליו המוציא ואחר כך אוכלים עוגה ושותים קפה..השאלה שלי האם ברכת המוציא מוציאה את העוגה והתה/הקפה או שיש צורך לברך עליהם שהכל ומזונות?
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

אמרי פנחס
{קנו\} נהג לצלות תפוח על הושענא ואכל ואמר בשם הרב שהוא רפואה לשיניים, ואני שמעתי מאבי שהוא סגולה לקדחת:

ב. מתוך הלכה יומית

ולסיכום: עוגות הבאות בסיום הסעודה אין מברכין עליהם כלל. ואם יש בעוגה את כל שלשת התנאים, שהבצק שלה מתוק, והוא פריך (כלומר קשה קצת), והיא ממולאת, (כגון מעמול ובקלווה וכדומה), אז, אם סילקו את המפה ואחר כך הגישו את העוגות הללו, יברך עליהן בורא מיני מזונות. ואם הגישו אותן בלי לסלק את המפה, אין לברך עליהן כלל. ולכתחילה ראוי שלא להגיש עוגות עד לאחר ברכת המזון.