שו"ת סוכות

מצוות סוכה לנשים

  • י"ד תשרי התשע"ט

שאלה

בהלכה היומית הנשלחת ע"י אתר הידברות נכתב היום "אין לנשים לענות אמן לאחר ברכת לישב בסוכה כי הם לא שייכות במצווה זו והאמן מהווה הפסק, ולאשכנזיות מותר לענות אמן"
הדבר תמוה מכמה סיבות
1. לב יהודי חם שומע ברכה ואומר אמן
2. וכי בהבדלה במוצ"ש אין הפסק בין הגפן לטעימת היין ע"י בשמים והאש
3. וכי אשכנזיות קורצו מחומר אחר
4. לפעמים צריך ללכת אחרי ההגיון ולא אחרי ההלכה (אם כי קטונתי להחליט מתי נעזוב את ההלכה ונעבור להגיון)
5. קשה לי להאמין שההלכה הזו היא הלכה למשה מסיני או לחלופין תולדה דתולדה של הלכה למשה מסיני
6. אם לא בשמים היא, אז למה ההלכה מחייבת יותר מההגיון שזועק לשמים7. בברכת חג שמח ושנה טובה
שמי מן

תשובה

שלום וברכה

1. הדבר פשוט שמדובר כאשר האישה יוצאת ברכת המוציא מהמברך ומאחר ולפי דעת רבני ספרד אסורה לברך ברכת לישב הרי שעניית אמן על ברכת הלישב תהווה הפסק בין הרכת המוציא לאכילה והיא תחוייב לברך שוב ברכת המוציא.

2. אין מצב שההלכה נוגדת היגיון ולעולם אין לנהוג לפי ההגיון של האדם הפרטי מול היגיון התורה וההלכה.