זוגיות

כיצד שומרים שבת ושומרים על שלום בית?

  • כ"ו אלול התשע"ח

שאלה

אנחנו נשואים 7 שנים פלוס 3 ילדים. תמיד היינו חילונים, אך לא היינו מבשלים או מדליקים אש בשבת.
בעלי התחיל עד לפני כמעט פחות משנה לשמור שבת, דבר שמקשה עלי ועל הילדים מאוד. כל שישי-שבת הוא ישן, לא רואים אותו ולא שומעים ממנו. אני לבד, וגם אין העניין של לקחת את הילדים ולצאת איתם אחרי שבוע שלם שהוא עובד קשה מאוד, עד השעות הקטנות של הלילה, וגם אני וגם הילדים לא רואים אותו. מה חשוב יותר - שלום בית (כי הבית הולך ונהרס, מבחינתי זה כבר עבר כל גבול), או לשמור את השבת?

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לשמור שבת בצורה נכונה, שתוסיף לשלום הבית ותרבה חיבור ביניכם ובין כל המשפחה כולה, ולא בצורה לא נכונה. ולפחות לא יפגע כלל בשלום הבית שלכם. יש שביל זהב שלא יפריע לך כלל שמירת שבת של בעלך.

אציע שתשלחי לנו מספר טלפון, ובעז"ה נוכל למצוא את דרך המלך עבורכם.