אמונה

לקום בבוקר

  • כ"ה אלול התשע"ח

שאלה

שלום רב,
לא ממש יודע..לפי הכתבה הנ"ל באתר שלכם
https://www.hidabroot.org/article/239171
מי שקשה לו לקום בבוקר יש לו ליקוי באמונה בבורא עולם..מאז התחזקותי ממממשששש קשה לי לקום בבוקר..אבל ממש.! כולי במחשבות כל היום..אין לי כוח לקום..מחוסר אנרגיות לחלוטין.
דווקא כשהייתי לפי מעשי הרבה פחות חזק, הקימה בבוקר הייתה פשוטה מאין כמוה..שעון עורר? בום אני מצחצח שיניים ואחרי רבע שעה אוכל ביצה קשה עם פרוסות עגבניה ושמן זית. איך זה מסביר את הכתבה הנ"ל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אנשים שסובלים מהשמנה בדרך כלל אינם מתאווים רק לאוכל טעים, אלא גם סובלים מדימוי עצמי שלילי ובעיות רגשיות אחרות שגורמות להם לאכול יותר ממה שהם צריכים.

כך היא גם הקימה בבוקר. מלבד הרצון הפשוט להמשיך לישון (שהוא יצר טבעי באדם), תיתכן השקפה שמחזקת את הבעיה. לדוגמה אדם עשוי לאחוז בהשקפה שלילית על החיים, לחשוב שאין לו סיבה לקום ולעשות, שהוא לא שווה כלום וכדו', מה שיגרום לו לישון יותר ממה שהוא צריך. המאמר נוגע בחלק ההשקפתי.

אם אתה בטוח שהשקפתך על החיים חיובית, והבעיה שלך היא רק עייפות וחוסר אנרגיה - אז המאמר אינו נוגע אליך. אולי העצות הבאות יעזרו לך יותר:

https://www.hidabroot.org/article/217971

בברכה,

דניאל בלס