חגים ומועדי השנה

האם אפשר לומר תשליך עד שמיני עצרת?

  • כ"ד אלול התשע"ח

שאלה

האם אפשר לומר תשליך עד שמיני עצרת. תודה

תשובה

שלום רב,

מנהג רוב העולם לומר תשליך אחרי מנחה של היום הראשון של ראש השנה (יעויין רמ"א אורח חיים סוף סימן תקפג ומשנה ברורה סק"ח).

אמנם מי שלא הספיק לומר תשליך בראש השנה יכול לאומרו במשך עשרת ימי תשובה. ויש שנהגו תמיד לומר תשליך בעשרת ימי תשובה ביום "שלוש עשרה מידות" - דהיינו יום אחד לפני ערב יום כיפור (ראה לאדמו"ר ממונקאטש זצ"ל בספר שער יששכר מאמר שובה ישראל אות כב-כג ובשו"ת דברי ישראל חלק א' סימן קסז, ובספר שערי הלכה ומנהג  הוספות ומילואים סימן עב).

בברכה,

הלל מאירס