אמונה

האמונה באלוקים גורמת לי לפחד

  • כ"ג אלול התשע"ח

שאלה

שלום, אני לא דתי, הייתי רוצה לחזור בתשובה שלמה, אבל קשה לי.
עשיתי הרבה חטאים בחיים שלי, ואני מנסה לכפר עליהם, ומתפלל לאלוקים שיעזור לי לכפר עליהם, לא גדלתי בבית דתי וגם לא בשכונה דתייה, בכלל לא הכרתי מה זה דת, אולי רק מחגים...כשגדלתי התחלתי לחקור את זה בעצמי, והתאהבתי בדת ובאבא שבשמיים, הבעייה שכל האמונה הזאת באה לי עם המון דאגות, אני לא צדיק ויש לי נפילות, אמנם לא בתדירות גבוהה כמו פעם, אבל עדיין יש לי נפילות אני משתדל מאוד שלא יהיו, אבל לפעמים זה קשה. וכל פעם כשיש לי נפילה, נגיד זרע לבטלה אז אני מפחד שאלוקים ממש יעניש אותי ואני מתחיל להיות מאוד חרד ומאוד היפוכונדר, ואז אני חושב על המשפט פחד פחדתי ויעטני ואשר יגורתי בא לי(סליחה אם טעיתי בדיוק של המשפט) ואז אני עוד יותר מפחד כי אני אומר לעצמי אם אני אחשוב על משהו רע יותר מדי אז המשהו רע הזה יקרה לי כי ככה רשום. ואז אני ממש נכנס לחרדות, אני לא רוצה שכל נפילה שלי תבוא עם פחדים שיפקדו אותי למשך כמה ימים ואז כל שמחת החיים נעלמת לי, הרי זאת לא המטרה של הדת. אבל אני לא יודע מה לעשות כי אני לא שולט על המחשבות שלי, ואני ממש מנסה לשלוט. אני מניח שכן צריך לפחד מאלוקים אבל זה צריך להיות פחד טוב, ולא פחד שאם נפלתי חס וחלילה אז כל עולמי נפל עליי ואין לי שמחת חיים ואני בחרדות שיקרה לי משהו בגלל הנפילה, מה אני אמור לעשות? אשמח לעזרה, תודה.

תשובה

שלום וברכה,

צר לי על האיחור בתשובה!

קודם כל, הרשה לי לברך אותך על לבך הטוב ורצונך היקר לחזור בתשובה. אין לי ספק שהקב"ה אוהב אותך מאוד!

הקב"ה הבטיח בתורתו שכל העושה תשובה, חטאיו נמחלים לו:

"יאמר ה', אם יהיו חטאיכם כשנים - כשלג ילבינו. אם יאדינו כתולע - כצמר יהיו!" (ישעיהו א, יח).

כל התקדמות קטנה היא דבר גדול מאוד בעיני השם.

אמרו חז"ל: "אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו, ואינו מבקש אלא לפי כוחן" (שמות רבה לד, א). הקב"ה רואה את לבנו ורצוננו, ושופט אותנו בצדק וברחמים לפי יכולותיו האישיות של כל אדם ואדם.

אפילו הרהור תשובה אחד היא מצווה יקרה מאוד בשמים.

כדי לא להתייאש ולא להיכנס לפחדים וחרדות - עליך רק לשנות את הסתכלותך על המצוות. לשם כך חשוב שתקרא במאמרי "שוב נפלתי - על מלחמת היצר ואיך לא להתייאש":

https://www.hidabroot.org/article/231233

טוב שתרשום לעצמך משם את המשל הנפלא של החפץ חיים, אשר משווה את המצוות לאיסוף יהלומים, ומבאר שכל מצווה שאנו אוספים היא יהלום נוסף לגן-עדן. לכן אל לאדם להתייאש גם אם אינו חושב שבכוחו לאסוף את כל המצוות, אך יאסוף מה שיוכל כי ודאי ייטב לו.

לגבי עניין הוצאת שז"ל, בבקשה ראה תשובה זו:

https://www.hidabroot.org/he/question/99304

אשמח לעזור בכל שאלה, ושוב - אני מברך אותך על ההשתדלות והרצון להתקרב לה'. אין דבר גדול מזה בעולם כולו.

שלך בברכה,

דניאל בלס